PROGRAMA

MÉRCORES 23 DE MARZO

SALA COLUMNAS
10:00 Horas

TALLER DE ESCUMOSOS GALEGOS

Presentación e exposición de escumosos de Galicia. Cata de 10/12 espumosos.

LUÍS PAADÍN

Sumiller, profesor de Análise Sensorial e Servicio así como Técnico de Viticultura e Enoloxía (Universidade de Vigo). É tamén Formador Homologado de Viños de Jerez C.R. Jerez, Formador en Cava e Educador Oficial de La Rioja.
Director da Guía de Vinos, Destilados y Bodegas de Galicia.

CASTRO DE UNTÍA BRUT NATURE, Viño da Terra de Betanzos.
KOMOKABRAS ANCESTRAL EXTRA BRUT,Viño da Terra de Iria Barbanza.
BRINDE BRUT, D.O.Valdeorras.
LÚA JAZZ BRUT, D.O. Ribeiro.
TERRAS DE LANTAÑO BRUT NATURE, D.O. Rías Baixas.
SEÑORÍO DE RUBIÓS BRUT NATURE, D.O. Rías Baixas.
PAZO TORRADO 1953 BRUT, D.O. Rías Baixas.
FEITIZO DA NOITE EXTRA BRUT, D.O. Rías Baixas.
MARTÍN CÓDAX BRUT, D.O. Rías Baixas.
ALTOS DE TORONA BRUT NATURE, D.O. Rías Baixas.
VALTEA EDICIÓN 84 MESES DE RIMA (7 años) BRUT NATURE, D.O. Rías Baixas.

PRAZAS

Moi limitadas

SALA CIMABUE
12:00 Horas

UN GODELLO DE ALTURA

RAFAEL PALACIOS

Inicia o seu proxecto persoal no ano 2004, na sub-zona do Valle do Bibei – municipio do Bolo, D.Ou. Valdeorras, comprando vellos viñedos da variedade branca autóctona Godello a anciáns viticultores.

A extremada orografía e a baixa produción dos seus chans pouco fértiles, a fi loxera e a depresión dos anos vinte, levaron ao case total abandono deste pequena pero histórica comarca vitícola valdeorresa. Cultivadas maioritariamente en bancales, estas pequenas parcelas foron herdadas por estes viticultores a sorteo, “ Sorte” en Gallego.

Rafael Palacios controla persoalmente os traballos de campo e os procesos de elaboración, baseados no máximo respecto á identidade do Bolo e a pureza da expresión dos seus viños.

Presentación e cata de Godello 2020:

— Louro 2020
— As Sortes 2020
— Sorte Antiga 2020
— Sorte O Soro 2020

Presentación e cata de añadas históricas de:

— As Sortes 2019
— As Sortes 2017
— As Sortes 2015
— As Sortes 2014
— As Sortes 2012

PRAZAS

Moi limitadas

INSCRICIÓNS

ESGOTADAS

PREZO

45 €

SALA COLUMNAS
17:00 Horas

TALLER DE VIÑOS IXP GALEGOS

ALEJANDO PAADÍN

Sumiller, Graduado en Enxeniería en Deseño e Desenrolo de Produto (Universidad de A Coruña) e formado na Dirección Integrada de Proxectos (Universidad ede Vigo). Tamén é Formador Homologado de Viños de Jerez C.R. Jerez e Formador en Cava.
Vicepresidente de la Asociación de Sumilleres de Galicia Gallaecia.

D’PIEIGA A MARCADA 2018,Terras do Navia
PANCHÍN BRANCO LEXÍTIMO 2020,Terras do Navia
OS AREEIROS ALBARIÑO 2020, Ribeiras do Morrazo
CASTELLUM AUGUSTI 2020, Viño da Terra de Iria Barbanza
TERRAS MANCAS BLANCO 2019, Val do Miño,Ourense
ALICERCE 2016,Viño da Terra de Betanzos
XIRPÍN BLANCO 2010, Viño da Terra de Iria Barbanza
A MORENA DULCE 2019, Viño da Terra de Betanzos

PRAZAS

Moi limitadas

SALA CIMABUE
18:30 Horas

DEZ VIÑOS E CINCO MULLERES

Cinco mulleres profesionais do mundo do viño catarán os seus dous viños galegos a recomendar

María Campos. Revera Vinum

María Campos

Xornalista. Desde 2014 é directora de Portal Literario, que edita a revista HGg& T, que aúna os sectores da hostalería, a gastronomía e o turismo en Galicia, sendo responsable da súa edición impresa e dixital, e da organización dos PREMIOS HGg& T_Gala do Turismo e a Gastronomía de Galicia, así como das Catas Transfronteirizas HGg& T, con XLVI edicións ata a data. Actualmente é partner do xornal dixital Mundiario.com, desde a sección de turismo, onde cobre a actualidade galega.

LA MAR Adegas Terras Gauda,
D.O. Rías Baixas, Caiño blanco

CORGA Adegas Corga, 100% brancellao ecológico, D.O. Ribeira Sacra,
subzona Quiroga – Bibei

Maria Garrido. Revera Vinum

María Garrido

Tras case dúas décadas de experiencia no sector do viño como directora comercial, marketing e enoturismo de Bodegas Martín Códax, María Garrido crea en colaboración con Sabela Pintos o seu proxecto máis persoal: La Sociedad. O punto de partida é LA SOCIÉTÉ, champagne rosado que representa fielmente o espíritu do proxecto: a pasión por exprimir ao máximo cada momento coma se fose o último.

AROUSA,  Adega Martin Códax.
D.O. Rías Baixas

DANZA BRUT, Adegas Galegas,
D.O. Rías Baixas 

Eva Pizarro. Revera Vinum

Eva Pizarro

Sumiller no Restaurante Fierro, en Valencia, que obtivo unha Estrela Michelin en decembro de 2021. Desde o ano 2017 leva a dirección das materias de Sumillería, Xestión de Adega e Sala en Gasma, Universidade de Gastronomía asociada ao CEU San Pablo. Ademais colabora con varias publicacións escribindo sobre viño e gastronomía, o que lle levou a escribir o seu primeiro libro: “Os Viños que poden cambiar a túa vida”.

G´AVIONES, Adegas O´Morto.
D.O. Ribeiro 

BASTARDA, Adegas Fedellos de Couto,
Ribeira Sacra 

Mercedes González

Sumiller, docente e comunicadora, dirixe a asesoría gastronómica Membajadora. Preside tamén Vitislucus-Expertos en Análise Sensorial e Enoturismo. É formadora homologada do C.R da D.O Jerez para Galicia, formadora homologada Cava e embaixadora española Champagne.

LOBARZÁN ISAURA BASTARDO 2019 
Adegas Castro de Lobarzán- D.O Monterrei.

CELME TOSTADO  2019 Adegas Celme   
Tostado do Ribeiro- D.O. Ribeiro

María Rey

Profesional de sala con dilatada experiencia, desempeñou funcións de catadora xefe de sala, barista ou bartender. Actualmente e desde hai máis de 20 anos é profesora técnico de Servizos de Restauración nos centros públicos de Formación Profesional de Galicia.

OLIVIA,  Adegas Pazo Pondal, Arbo.Sin D.O.  

AVANCIA, Bodegas Avancia, D.O. Valdeorras, 100% Godello, crianza 10 meses sobre lías en barricas de roble francés 500/600 L. con batonnage.

PRAZAS

Moi limitadas

Revera Vinum
Patrocinios Revera Vinum
Colaboradores Revera Vinum