Queremos dar a oportunidade de que se coñezan todas as variedades de uva implantadas en Galicia, e que se poida ver como a mesma variedade, cultivada en zonas distintas teñen diferentes características, como se aclimata e adquire diferentes sensacións.
Os visitantes reciben un pequeno manual para coñecer os viños mostrados, onde contarán con máis de 400 viños galegos para catar.
Relator:
Luis Paadín
---
-- €
Os primeiros restaurantes gastronómicos xurdiron tras a caída da monarquía na Francia de 1789. Tras perder os seus empregos, os chefs dos grandes palacios montaron os seus propios negocios onde seguir desenvolvendo pratos propios da realeza, pero para quen puidese pagalos. Xunto a estas viandas, ofrecíanse viños seleccionados de todo o mundo. Neste seminario, analizaremos algunhas das primeiras cartas de viños en restaurantes gastronómicos en países como Francia, Alemaña, EEUU, Suíza e Austria. Así, repasaremos e cataremos as rexións máis recorrentes e populares nos séculos XVIII e XIX:
Champagne, Bourgogne, Bordeaux, Rhône, Rheingau, Mosel, Madeira, Porto, Sherry
Relator:
Alejandro Paadín
--
-- €
Concurso Oficialmente recoñecido polo Ministerio de Agricultura (Medio Ambiente, Rural e Mariño) do Goberno de España e do Autonómico. A traxectoria destes premios arrinca no 2002 e ano a ano debe ser confirmado polo Ministerio.
Atópanse pois entre os premios máis considerados, onde maior número de viños se catan (unha media de 400 en cada edición). A parte de ser unha cata cega, a peculiaridade deste concurso é a dobre cata. Unha primeira selección faise nas sedes dos Consellos Reguladores das D.O. Galegas e os viños que superan o mínimo esixido pasan a unha cata final, que cada ano se celebra nunha provincia, onde saen os viños distinguidos.
Asociacion de catadores de Galicia. Gallaecia
A interrelación do sector vitivinícola con algúns temas de actualidade.
Como afecta ao mundo do viño o cambio climático e as dinámicas de transformación que vivimos e nos anuncian en relación coa economía, enerxía, globalización…
Que pode aportar o mundo do viño a esa evolución desde o punto de vista dos valores e da realidade material (dimensións ambiental, social, cultural, empresarial).
Sostibilidade, Economía circular, Internacionalización, Paisaxe, Patrimonio cultural e natural, Multiplicidade de climas e terroirs, Variedades autócnonas, Viños oceánicos….
Socio fundador de Vide, Vide! Espazo Enocultural, tenda e distribuidora especializada en viños galegos en Santiago de Compostela.
Autor do libro “A nación dos mil viños”, Edicións Laiovento, 2022.
I Curso Superior de Sumiller Profesional do Instituto Galego do Viño, 2013-2014.
Postgrao Wine Business & Marketing da Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona.
Programa Superior en Dirección de Empresas Vitivinícolas do IGAPE e Consellos Reguladores das Denominacións de Orixe.
Nacido en Zaragoza en 1982, Enxeñeiro de profesión & MBA, cambiou a súa profesión polo viño por mera paixón. En 2010 fundou Adegas Frontonio, e en 2017 converteuse en Master of Wine, cualificación recoñecida actualmente como a máis alta no sector do viño.
Pepe Raventós, 21 xeración traballando a leira histórica onde desde 1497 cultívase vide, e que hoxe converteu Raventós i Blanc nun referente dos espumosos máis elegantes, minerais e con personalidade do mundo.
Viticultor na penìnsula do Morrazo, organizador de «A Emociòn dos Viños», profesor.
MÁSTER en Viticultura, Enoloxía e Márketing do viño. TORRAS & ASICIADOS.
ENÓLOGO HOMOLOGADO e membro da FEAE e da Asociación Galega de Enólogos.
Enxeñeiro Agrícola por Lugo
Técnico do Servizo de Extensión Agraria de 1974 a 1994 en Ribadavia.
Xefe de Sección de Viticultura na EVEGA de 1994 a 2016.
Situación actual, xubilado, ou mellor «reformado,» como din ao S do Miño.
Teño unha pequena viña multivarietal e de cando en veces imparto algunha actividade docente relacionada coa viticultura.
Graduado en Bioloxía pola Universidade de Santiago de Compostela e doutor no mesma rama da Universidade de Vigo en 1996, realizou a súa investigación posdoutoral na Ohio Stae University e actualmente é catedrático de Zooloxía na Universidade de Vigo. As súas liñas de investigación son a ecoloxía do solo, a bioloxía das miñocas de terra e a vermicompostaxe de residuos orgánicos. Ten dirixido oito teses de doutoramento e publicado un bo número de artigos científicos e capítulos de libros.
Presentación desta novidade editorial que permite un achegamento pedagóxico ao mundo e á cultura do viño en xeral e á súa proba sensorial desde a realidade vitivinícola galega.
Da autoría de Martiño Santos Canosa e Xosé Gontá Sobrino (Vide, Vide! Espazo Enocultural) e ilustrado por Toño Núñez Amigo-Rivadulla. Edicións Laiovento
Proba de viños das Indicacións Xeográficas Protexidas galegas, elaborados baixo o seu amparo ou nas súas zonas de influencia, para pór en valor e divulgar a nivel social e profesional a recuperación de zonas vitícolas históricas e os elementos diferenciais e enriquecedores que achegan:
Betanzos, Barbanza Iria, Ribeiras do Morrazo, Val do Miño Ourense, Terras do Navia
Relator:
Martiño Santos Canosa
--
-- €
Percorrido pola evolución do uso da madeira na crianza dos viños galegos, e como o uso da mesma lle inflúe na crianza, das diferentes castes de cultivo tradicional de Galicia.
Relatores:
Enólogos de Galicia
Cecilia Fernández Rodríguez, desde 2010 a la actualidad, catadora del Consello Regulador de la Denominación de Origen, para la calificación de los vinos amparados.
Participación en varias ocasiones en el panel de cata de Cata dos Viños de Galicia, organizada por la Consellería de Medio Rural. Y otros concursos de vinos, a nivel autonómico y estatal.
--
-- €
Relatores:
--
-- €
Con Dominique Roujou de Boubée y Queco Arias de Curro da Parra/Café de Altamira
A 2015 foi unha añada espectacular en Galicia, en todas as DO
Relatoras/es:
Iria Otero Mazoy, Sacabeira, 2015, Albariño Salnés.
Juan Chamorro e David Rial, Eido da Salgosa 2015, Albariño do Rosal.
Pablo Vidal Rodriguez, Renacido 2015 Ribeiro.
Jose Luis Bouzón, Ribeiras de Armea 2015, Branco lexítimo.
Andrea Obenza, Tolo do Xisto 2015, Ribeira Sacra.
--
-- €
Fundador e director da Galicia Wine Academy, enxeñeiro, Diploma WSET e WSET Certified Educator. Formador homologado da DO Rioja, DO Cava e DO Jerez.
WSET Business Development Manager – Hospitality. Responsable do desenrolo do sector hostaleiro en toda a rexión EMEA, con enfoque especial en Alemania, Reino Unido e España. Diploma WSET, WSET Certified Educator e WSET Nivel 3 en Sake.
Guía básica de interaccións entre viño e comida.
Aínda que a mellor forma de combinar viño e comida é algo moi persoal, algunhas armonías entre viños e alimentos producen sensacións comúns na meirande parte dos bebedores. O WSET ten identificado as máis relevantes que nos poden servir como guía na elección dos viños máis adecuados para os nosos pratos. Nesta sesión de 45 minutos os relatores presentarannos estas interaccións e experimentarémolas con exemplos prácticos a través da cata de 3 viños con diferentes alimentos.
--
-- €
Entrega distinción Revera Vinum 2023
* Para acceder ás actividades gratuítas (previo rexistro) é necesario mercar unha entrada, un bono ou asistir a calquera outra actividade de pago.
* A participación nas actividades de pago inclue o acceso a zona expositiva.
* Actividades suxeitas a posibles modificacións.