ACTIVIDADES

Tunel do viño de Galicia

Luns 27 e martes 28

Actividade gratuita de 11 a 20:30 horas

Queremos dar a oportunidade de que se coñezan todas as variedades de uva implantadas en Galicia, e que se poida ver como a mesma variedade, cultivada en zonas distintas teñen diferentes características, como se aclimata e adquire diferentes sensacións.

Os visitantes reciben un pequeno manual para coñecer os viños mostrados, onde contarán con máis de 400 viños galegos para catar.

Luns 27

Sala Columnas

CASTES GALEGAS vs CASTES INTERNACIONAIS:

Luns 27, 10:00 horas

Luis Paadín
  • Albariño & Riesling – Rías Baixas & Rheingau
  • Godello & Chardonnay – Valdeorras & Mâconnais
  • Branca País (Branco Lexítimo) & Sauvignon Blanc – Terras do Navia & Sancerre
  • Bastardo (Merenzao) & Pinot Noir – Monterrei & Marlborough
  • Mencía & Cabernet Franc – Ribeira Sacra & Maine-et-Loire

Relator:

Luis Paadín

PRAZAS

INSCRICIÓNS

PREZO

35 €

Sala Cimabue

CATA DE CARTAS DE VINOS DE LOS SIGLOS XVIII – XIX ​

Luns 27, 12:00 horas

Alejandro Paadín
Alejandro Paadín

Los primeros restaurantes gastronómicos surgieron tras la caída de la monarquía en la Francia de 1789. Tras perder sus empleos, los chefs de los grandes palacios montaron sus propios negocios donde seguir desarrollando platos propios de la realeza, pero para quien pudiera pagarlos. Junto a estas viandas, se ofrecían vinos seleccionados de todo el mundo. En este seminario, analizaremos algunas de las primeras cartas de vinos en restaurantes gastronómicos en países como Francia, Alemania, EEUU, Suiza y Austria. Así, repasaremos y cataremos las regiones más recurrentes y populares en los siglos XVIII y XIX:

Champagne, Bourgogne, Bordeaux, Rhône, Rheingau, Mosel, Madeira, Porto, Sherry

Relator:

Alejandro Paadín

PRAZAS

INSCRICIÓNS

PREZO

35 €

Auditorio

DISTINCIONS GALLAECIA

Actividade gratuita

Luns 27, 12:00 horas

Entrega das Distincions Gallaecia de Augardentes e Licores de Galicia ano 2023

Concurso Oficialmente Reconocido por el Ministerio de Agricultura (Medio Ambiente, Rural y Marino) del Gobierno de España y del Autonómico. La trayectoria de estos premios arranca en el 2002 y año a año debe ser confirmado por el Ministerio.
Se encuentran pues entre los premios más considerados, donde mayor número de vinos se catan (una media de 400 en cada edición). A parte de ser una cata ciega, la peculiaridad de este concurso es la doble cata. Una primera selección se hace en las sedes de los Consejos Reguladores de las D.O. Gallegas y los vinos que superan el umbral exigido pasan a una cata final, que cada año se celebra en una provincia, de donde salen los vinos Distinguidos.

Asociacion de sumilleres de Galicia. Gallaecia

Auditorio

MESA DE DEBATE

Actividade gratuita

Luns 27, 13:00 horas

Sostibilidade, Economía circular, Internacionalización, Paisaxe, Patrimonio cultural e natural, Multiplicidade de climas e terroirs, Variedades autócnonas, Viños oceánicos….

Fernando Mora
Fernando Mora
Pepe Raventós
Pepe Raventós
Antonio Portela
Antonio Portela
Martiño Santos Canosa
Martiño Santos Canosa

Sala Cimabue

A NACIÓN DOS MIL VIÑOS

Actividade gratuita

Luns 27, 17:30 horas

Presentación desta novidade editorial que permite un achegamento pedagóxico ao mundo e á cultura do viño en xeral e á súa proba sensorial desde a realidade vitivinícola galega.

Da autoría de Martiño Santos Canosa e Xosé Gontá Sobrino (Vide, Vide! Espazo Enocultural) e ilustrado por Toño Núñez Amigo-Rivadulla. Edicións Laiovento

Sala Cimabue

MARCAS NOVAS EN ZONAS VELLAS

Luns 27, 18:00 horas

Martiño Santos Canosa

Proba de viños das Indicacións Xeográficas Protexidas galegas, elaborados baixo o seu amparo ou nas súas zonas de influencia, para pór en valor e divulgar a nivel social e profesional a recuperación de zonas vitícolas históricas e os elementos diferenciais e enriquecedores que achegan:

Betanzos, Barbanza Iria, Ribeiras do Morrazo, Val do Miño Ourense, Terras do Navia

Relator:
Martiño Santos Canosa

PRAZAS

INSCRICIÓNS

PREZO

35 €

Martes 28

Sala Cimabue

CASTES TINTAS EN CRIANZA

Martes 28, 10:00 horas

Relatoras/es:

Enólogos de Galicia

Cecilia Fernández Rodriguez, Enóloga, consultora enológica, Control de viñedos, elaboración de vinos en Bodega Rafael Palacios S.L.

Cecilia Fernández Rodriguez | Enóloga, consultora enológica, Control de viñedos, elaboración de vinos en Bodega Rafael Palacios S.L.
Cecilia Fernández Rodriguez | Enóloga, consultora enológica, Control de viñedos, elaboración de vinos en Bodega Rafael Palacios S.L.

PRAZAS

INSCRICIÓNS

PREZO

35 €

Sala Cimabue

TALLER DE CATA CARNE MADURADA DE VACÚN CON TINTOS DA D.O. RIBEIRA SACRA ​

Martes 12:30 horas

José Portas
José Portas
Guillermo Hermo
Guillermo Hermo

PRAZAS

INSCRICIÓNS

PREZO

35 €

Sala Cimabue

CATA ADEGAS PONTE DA BOGA ​

Martes 13:00 horas

Presentación e cata de novas añadas e novidades de Adega Ponte da Boga

Dominique Roujou
Dominique Roujou

Sala Cimabue

CATA AÑADA HISTÓRICA 2015

Martes 28, 17:00 horas

A 2015 foi unha añada espectacular en Galicia, en todas as DO

Relatoras/es:

Iria Otero Mazoy, Sacabeira, 2015 albariño Salnés

Juan Chamorro  David Rial, Eido da Salgosa 2015,  Albariño do Rosal

Pablo Vidal Rodriguez, Renacido 2015 Ribeiro

Jose Luis Bouzón, Ribeiras de Armea 2015, blanco lexítimo

Andrea Obenza, Tolo do Xisto 2015, Ribeira Sacra

Iria Otero Mazoy, Sacabeira, 2015 albariño Salnés
Iria Otero Mazoy, Sacabeira, 2015 albariño Salnés
Juan Chamorro, Eido da Salgosa 2015, Albariño do Rosal
Juan Chamorro, Eido da Salgosa 2015, Albariño do Rosal
Pablo Vidal Rodriguez, Renacido 2015 Ribeiro
Pablo Vidal Rodriguez, Renacido 2015 Ribeiro
Jose Luis Bouzón, Ribeiras de Armea 2015, blanco lexítimo
Jose Luis Bouzón, Ribeiras de Armea 2015, blanco lexítimo
Andrea Obenza, Tolo do Xisto 2015, Ribeira Sacra
Andrea Obenza, Tolo do Xisto 2015, Ribeira Sacra

PRAZAS

INSCRICIÓNS

PREZO

35 €

Sala Cimabue

AUGARDENTES E LICORES DE GALICIA

Martes 28, 19:00 horas

MIGUEL GÓMEZ

TEXTO

Relator:

Miguel Gómez (Aguardientes de Galicia)

PRAZAS

INSCRICIÓNS

PREZO

35 €

* Para acceder ás actividades gratuítas (previo rexistro) é necesario mercar unha entrada, un bono ou asistir a calquera outra actividade de pago.

* A participación nas actividades de pago inclue o acceso a zona expositiva.

* Actividades suxeitas a posibles modificacións.